Hieronder staat een overzicht van onze voorstellingen en concertprogramma's. De lengte van een concertprogramma wordt afgestemd op de programmaduur van de locatie.


De muzikale verhalen zijn bijzonder geschikt als alternatief concert en als voorstelling voor theater, scholen en kinderdagverblijven. Een voorstelling duurt 45 minuten. De peutervoorstelling duurt 30 minuten. Na afloop is er mogelijkheid om de instrumenten te bekijken, een kleine toelichting te krijgen en vragen te stellen. Ook een workshop met de musici behoort tot de mogelijkheden.


Het geheel wordt uitgevoerd door Yvonne Rietbergen (verteller, blokfluiten, fluit, diverse kleine instrumenten), haar collega Ayumi Matsuda (blokfluiten, diverse kleine instrumenten) en diverse andere professionals, afhankelijk van de voorstelling. Yvonne maakt en ontwerpt geregeld bijzondere attributen, die tijdens de voorstellingen gebruikt worden.

De muzikale verhalen


In ontwikkeling, een nieuwe voorstelling voor volwassenen!!!!

De Boom Een vreemdeling is een tijdlang te gast in een klein dorp. Als hij weer verder trekt, geeft hij als afscheidscadeau een zaadje van een zeldzame boom. Na enige tijd blijkt dat het geschenk meer teweeg brengt in het kleine dorp, dan iemand ooit had kunnen bedenken.


Thema's: natuur, duurzaamheid, leefomgeving, het hebben van een thuis.


M.m.v. Oene van Geel - altviool, percussie, vocals


Verhaal: Yvonne Rietbergen, naar een idee van Ayumi Matsuda

Illustraties: Ayumi Matsuda en Yvonne Rietbergen


Kleine Wolk

'Wie ben ik', vraagt Kleine Wolk, 'een druppeltje water, een sneeuwvlok of een wolkje?' 'Misschien wel alles,' fluistert de wind, die zacht blaast en Kleine Wolk meevoert over zeeën, landen en rivieren.


Naar het verhaal van auteur Bard Bothe met prachtige illustraties van Leonie Verbrugge.

Voor kinderen van vier tot zeven jaar (groep 1, 2, 3); een verhaal over de kringloop van het water. Aan de hand van de belevenissen van Kleine Wolk wordt de waterkringloop inzichtelijk gemaakt.


M.m.v. Victoria Davies - harp

 

Kleine wolk is groot geworden. In januari 2016 speelden we in Nederhemert bij Zaltbommel 8 voorstellingen voor de diverse scholen uit de regio met tot 125 kinderen per voorstelling. Het was voor zowel de scholen als de musici een geweldige en verrijkende ervaring. 'Het was mooi om te zien hoe er werd genoten van het verhaal, de muziek en de interactieve improvisaties.'

 

De kraanvogel

Een bijzonder Japans sprookje voor volwassenen en kinderen. Herschreven door Yvonne Rietbergen en met afbeeldingen van haar hand. Omlijst door Japanse muziek, improvisatie en arrangementen van Japanse volksmuziek.

M.m.v. Laura Lotti - harp

 

Het tuintje van egel

Een vrolijke peutervoorstelling, gespeeld door Yvonne Rietbergen solo, of in grotere bezetting. Deze voorstelling wordt gespeeld zonder(!) afbeeldingen, maar staat bol van de interactie.

"Prikkie de egel heeft een mooi tuintje. En daarin staat een bijzondere plant. Maar de scherpe stekels op de bladeren maken het Prikkie niet gemakkelijk. Wat kan hij doen om het probleem op te lossen?"

De concerten 


Sound of Spring! De eerste helft van de zeventiende eeuw is een opwindende periode. En één met een nieuw geluid. Terwijl de oude, sonore, stijl van de renaissance blijft bestaan, ontstaat er een nieuwe, expressieve stijl vol mogelijkheden. Een sprankelend programma! Uitgevoerd op blokfluiten en harp.


Sweet Sounds - Muziek van de Britse Eilanden

In de 17e en 18e eeuw was Engeland en Londen in het bijzonder, een smeltkroes van verschillende stijlen. In dit programma klinken composities van beroemde componisten als Purcell en Händel, maar ook opzwepende dansmelodieën en gekwinkeleer van vogels. Laat je meevoeren naar een deze lang vervlogen tijd op de zoete klanken van blokfluiten en harp.

Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek. - Hans Christian Andersen

Deens dichter en sprookjesschrijver 1805-1875

© Copyright. All Rights Reserved